Karl Ove Hufthammer

Eyes Wide Shut – igjen

Minner om at NRK2 sender godfilmen Eyes Wide Shut i kveld, torsdag, klokka 21:25. Filmen har eg skrive om før.

10 kommentarar

 1. Men de viser den da i alt for lite format! NRK2 bruker å være flinke på å sende filmer i 16:9, men Eyes sendes i 4:3.

 2. Filmen vart laga for vising i 4:3-formatet på fjernsyn, og det var dette regissøren ønskte. Kinoversjonen vart imidlertid vist i breiformat, ved å kutta oppe og nede. 4:3-versjonen inneheld altso meir bilde enn breiformatversjonen (det motsette er meir vanlig).
  Men eg har sett begge versjonane på fjernsyn, og synest breiformatversjonen ser mykje betre ut. I dette tilfellet synest eg derfor godt 2 kunne sendt denne versjonen.

 3. Kubrick var en særing, og han laga faktisk de fleste av sine senere filmer i 4:3. Men vær oppmerksom på at dette er såkalt «open matte», som bruker tilnærmet hele 35 mm-ruta. Må ikke forveksles med pan/scan, som er den vanligste formen for 4:3 bilde, hvor man har henta et utsnitt fra widescreen-bildet.
  På kino er vel minste mulige format 1.66:1, så jeg vil tro at Kubricks filmer ble maskert ned til dette formatet når de ble vist på kino. Men, som Huftis sier, Kubrick komponerte faktisk EWS i 4:3.

 4. Eg såg EWS då den gjekk på kino, og om att første gong torsdag. Då merka eg at eg hadde gløymt storparten av det som skjer i filmen (i den grad eg meinte aldri å ha sett det før) til fordel for grundig lagring av dei skumlaste partia, som har etsa seg fast på netthinna. For ein ekkel film det er! Eg fekk mest ikkje sove etterpå.

 5. «… i den grad AT eg meinte …» – men den setninga blei visst rar uansett.

 6. Jeg får heller ikke inn Nrk 2 og bor nesten i oslo, utrolig irriterende med tanke på hva jeg betaler for.
  Men, jeg har DVD, så jeg får kjøpe den eller leie.
  Fin blogg dette.
  mvh Otilie

 7. Er det noen som vet hvor musikken er fra som spiltes helt på slutten av filmen ?
  Elin

Legg til kommentar

E-postadressa vert ikkje synleg for andre. Obligatoriske felt er merkte med *.